Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop.

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Alla skulpturkurser nedan är vuxenkurser från 16 år

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

Workshop i skulptur under påsklovet 2024

En ny workshop i skulptur under tre sammanhållande dagar under påsken 2024

Vi arbetar med skulpturala tekniker i lera, med utgångspunkt i människokroppen. Denna workshop passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning.
Du kommer att få tillgång till och tips kring olika skulpturala tekniker. Vi kommer att skulptera både fritt och efter modell men fokus ligger på den egna kreativa processen, och att arbeta fram ett eget formspråk.

Skulptur workshop med Anna Nordström den 3,4,5 april 2024

(Nyhet) Intensivkurs i formtagning i juni 2024 på Basis konstskola!

Formtagning med silikon och alginat

Är du intresserad av att gjuta skulpturer och föremål i gips? Välkommen på en intensivkurs i formtagning över två helger på Basis konstskola! 

Under två helger får du lära dig hur du gjuter av ett objekt med hjälp av olika formtagningsmaterial och metoder. På kursen går vi igenom hur du kan göra en tvådelad silikonform, en förlorad form i gips samt gjutform i alginat. Vi går också igenom vad som är viktigt att tänka på vid formtagning och gjutning samt olika begrepp och material.

Formtagning med silikon och alginat juni 2024

Engobens värld en skulptur-workshop

En helgworkshop i Engobens värld där fokus ligger på att skapa uttryck i lera med Engobe (färgad lera). Vi formar våra leralster med traditionella byggtekniker så som ringling, skulptering eller tumning. Denna kurs pågår under två helger i april/maj 2024.

Kursen passar den vana lerbyggaren likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Vi skapar Engober tillsammans för att sedan följa den individuella kreativiteten. Ni kommer få tips på olika tekniker men i fokus står du och ditt eget skapande.

Engobens värld en skulptur-workshop med Olivia Persson 

Skulptur på Basis konstskola VT 2024

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Skulptur måndag start 4/3, 2024 med Olivia Persson(10 tillfällen) 

Skulptur tisdag start 6/2, 2024 med Anna Nordström (12 tillfällen)

Skulptur Fördjupning VT 2024

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ konstnären Åsa Elieson.

Skulptur Fördjupning onsdag start 7/2. 2024 med Åsa Elieson  

Om Anna Nordström lärare konstnär/skulptör

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/ Skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

Om Åsa Elieson lärare konstnär/ skulptör

Åsa Elieson är konstnär, utbildad på Konstfack, Konsthögskolan och StDH i Stockholm. Hon arbetar med skulptur, installation och performativa processer, ofta med utgångspunkt i myter och det narrativa gestaltandet. Hon ställer flitigt ut såväl i Sverige som utomlands. Åsa har tidigare även undervisat i skulptur på bland annat Nyckelviksskolan och Kulturskolan i Stockholm och som gästlärare på några av landets konst- och designhögskolor.”

 

Om Olivia Persson

Olivia är keramiker, utbildad på särskild kurs Keramik på Grebbestads folkhögskola under två år. Hon drejar och bygger i lera, ofta i kombination av vartannat.
Hon tycker om både traditionella och originella former men föredrar att skapa stort framför smått. Hon ser ofta kroppen och dess oändligt många olika former i sina alster.
I dagsläget arbetar hon med att starta upp en ny verkstad för kreativa lerfantaster att mötas och skapa i. Hon brinner för den positiva inverkan som skapandet har på människan och drömmer om en skaparplats där alla olika slags människor kan känna sig välkomna och finna ro i skapandet..