Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop.

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Alla skulpturkurser nedan är vuxenkurser från 16 år

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

Workshop i skulptur/teckning under 2 helger

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur. Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

Workshop i skulptur/ teckning under 2 helger november/ december 2023

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur. Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

(Nyhet) Intensivkurs i formtagning över två helger på Basis konstskola!

Formtagning med silikon och alginat

Under två helger får du lära dig hur du gjuter av ett objekt med hjälp av olika formtagningsmaterial och metoder. På kursen går vi igenom hur du kan göra en tvådelad silikonform, en förlorad form i gips samt gjutform i alginat. Vi går också igenom vad som är viktigt att tänka på vid formtagning och gjutning samt olika begrepp och material.

Formtagning med silikon och alginat oktober 2023

(Nyhet) Experiment med färger en skulptur workshop- mer info inom kort

En workshop för dig som redan har gått en kurs i skulptur och vill lära dig arbeta med färg för att ge dina skulpturala verk ett nytt uttryck och liv! Kursen består av två helger på Basis konstskola  och hålls av Kerstin Lagerman Haas. 

Experiment med färger en workshop med Kerstin Lagerman Haas april 2023

Skulptur på Basis konstskola HT 2023

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Skulptur måndag start 18 september 2023 med Hanna Beling (10 tillfällen) 

Skulptur tisdag start 19 september  2023 med Anna Nordström (12 tillfällen)

Skulptur Fördjupning Hösten 2023

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ konstnären Åsa Elieson.

Skulptur Fördjupning onsdag start 20 september  2023 med Åsa Elieson  

Om Anna Nordström lärare konstnär/skulptör

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/ Skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

Om Åsa Elieson lärare konstnär/ skulptör

Åsa Elieson är konstnär, utbildad på Konstfack, Konsthögskolan och StDH i Stockholm. Hon arbetar med skulptur, installation och performativa processer, ofta med utgångspunkt i myter och det narrativa gestaltandet. Hon ställer flitigt ut såväl i Sverige som utomlands. Åsa har tidigare även undervisat i skulptur på bland annat Nyckelviksskolan och Kulturskolan i Stockholm och som gästlärare på några av landets konst- och designhögskolor.”

 

Om Hanna Beling lärare konstnär/skulptör

Hanna Beling är skulptör och är examinerad från Kungl.Konsthögskolan 2001. Hon arbetar med skulpturer av människa och djur i format från några centimeter upp till 2 meter i sin ateljé i Hägersten. Hanna Beling har skulpterat ett flertal verk till offentliga platser runtom i landet och samtidigt varit verksam med undervisning. Hon har också en bred kunskap om formtagning i gips, plast, silikon och vax.