Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop.

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Alla skulpturkurser nedan är vuxenkurser från 16 år

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

Workshop i skulptur/teckning under 2 helger

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur. Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

Nyhet- skulptur workshop ”Fantasi och verklighet” 2 helger i maj 2023

Vi kommer under två helger arbeta med en skulptur där fokus ligger på hur man kan kombinera olika element, experimentera med perspektiv och form för att skapa ett historieberättande i skulpturen. Med Anna Nordström

Workshop i skulptur/ teckning under 2 helger i mars 2023

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur. Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

(Nyhet) Drejkurs med keramikern Helena Hodell

Kaffekoppen – en vardagskärlek

Kaffekoppen är en vardagskompis att hålla i handen alla dagar. Hur ska just din kaffekopp vara? Hur ska den ligga mot läppen, hur ska den kännas i handen? Tillsammans utforskar vi detta tema och tränar drejning i det mindre formatet. Kursen passar för både nybörjare och fortsättare och vi går igenom drejtekniken från början. Alla har sin egen drejskiva och du får hjälp på den nivå du befinner dig. Kursen avslutas med en liten vernissage där vi tittar på alla färdiga alster och reflekterar över resultatet.

Kursen är ett samarbete mellan Basis konstskola och skulptören Helena, kursen hålls i Helenas verkstad, Västervägen 9 i Sollentuna.

Drejkurs oktober 2022 med Helena Hodell

(Nyhet) Experiment med färger en skulptur workshop

En workshop för dig som redan har gått en kurs i skulptur och vill lära dig arbeta med färg för att ge dina skulpturala verk ett nytt uttryck och liv! Kursen består av två helger på Basis konstskola  och hålls av Kerstin Lagerman Haas. 

Experiment med färger en workshop med Kerstin Lagerman Haas april 2023

Skulptur på Basis konstskola

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Skulptur måndag start 6 februari 2023 med Hanna Beling (10 tillfällen) 

Skulptur tisdag start 7 februari  2023 med Anna Nordström (12 tillfällen) 

Skulptur Fördjupning Hösten 2022

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ konstnären Åsa Elieson.

Skulptur Fördjupning onsdag start 8 februari 2023 med Åsa Elieson  FULL Kurs

Om Anna Nordström lärare konstnär/skulptör

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/ Skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

Om Åsa Elieson lärare konstnär/ skulptör

Åsa Elieson är konstnär, utbildad på Konstfack, Konsthögskolan och StDH i Stockholm. Hon arbetar med skulptur, installation och performativa processer, ofta med utgångspunkt i myter och det narrativa gestaltandet. Hon ställer flitigt ut såväl i Sverige som utomlands. Åsa har tidigare även undervisat i skulptur på bland annat Nyckelviksskolan och Kulturskolan i Stockholm och som gästlärare på några av landets konst- och designhögskolor.”

 

Om Hanna Beling lärare konstnär/skulptör

Hanna Beling är skulptör och är examinerad från Kungl.Konsthögskolan 2001. Hon arbetar med skulpturer av människa och djur i format från några centimeter upp till 2 meter i sin ateljé i Hägersten. Hanna Beling har skulpterat ett flertal verk till offentliga platser runtom i landet och samtidigt varit verksam med undervisning. Hon har också en bred kunskap om formtagning i gips, plast, silikon och vax.