Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop.

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Alla skulpturkurser nedan är vuxenkurser från 16 år

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

(Nyhet) Intensivkurs i formtagning i juli 2024 på Basis konstskola!

Formtagning med silikon och alginat

Är du intresserad av att gjuta skulpturer och föremål i gips? Välkommen på en intensivkurs i formtagning över två helger på Basis konstskola! 

Under två helger får du lära dig hur du gjuter av ett objekt med hjälp av olika formtagningsmaterial och metoder. På kursen går vi igenom hur du kan göra en tvådelad silikonform, en förlorad form i gips samt gjutform i alginat. Vi går också igenom vad som är viktigt att tänka på vid formtagning och gjutning samt olika begrepp och material.

Formtagning med silikon och alginat juli 2024

Engobens värld en skulptur-workshop HT 2024

En helgworkshop i Engobens värld där fokus ligger på att skapa uttryck i lera med Engobe (färgad lera). Vi formar våra leralster med traditionella byggtekniker så som ringling, skulptering eller tumning. Denna kurs pågår under två helger i september/ oktober 2024.

Kursen passar den vana lerbyggaren likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Vi skapar Engober tillsammans för att sedan följa den individuella kreativiteten. Ni kommer få tips på olika tekniker men i fokus står du och ditt eget skapande.

Engobens värld en skulptur-workshop med Olivia Persson 

Skulptur grund på Basis konstskola HT 2024

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Skulptur måndag start 10/9 med Olivia Persson (12 tillfällen) 

Skulptur måndag start 16/9 med  Windy Fur Rundgren(10 tillfällen) 

Skulptur Fördjupning HT 2024

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ konstnären Evelina Lindström

Skulptur Fördjupning onsdag start 25/9. 2024 med Evelina Lindström

Windy Fur Rundgren lärare konstnär/skulptör

Windy Fur Rundgren. Konstnär. Magister Fri Konst Kungl. Konsthögskolan. Representerad b.l. a. vid Moderna Museet, Statens Konstråd, Stockholm Konst.Undervisat för Konstfack, Kävesta Folkhögskolas Konstutbildning.På Konsthögskolan, 2004–2010, gick jag flera kurser med klassiska arbetsmetoder i skulptur. Lera, gips, plastgjutning, brons. Måleri, teckning, foto, video, ljud. Huvudsakligen med att gestalta identitet/känsla och undersöka hur material påverkar rummet, tillika publiken. Mina verk visas offentligt b.l. a. på barnmorskemottagning, idrottsanläggning, SMHI, Södertörns Högskola, Kungl. Tekniska Högskolan.

Om Evelina Lindström lärare konstnär/ skulptör

Jag heter Evelina, är konstnär och utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, Umeås Konsthögskola och Konsthögskolan i Wien. Jag gör föreställande skulpturer och bilder i lera och arbetar mycket med att kombinera teckning, form och färg i mitt uttryck. Lera som material är fantastiskt då det just tillåter en att vandra mellan och fläta ihop teckning, skulptur och måleri på ett naturligt sätt. 

I mitt arbete intresserar jag mig för liv och död i kontrast till varandra.  

Om Olivia Persson keramiker

Olivia är keramiker, utbildad på särskild kurs Keramik på Grebbestads folkhögskola under två år. Hon drejar och bygger i lera, ofta i kombination av vartannat.
Hon tycker om både traditionella och originella former men föredrar att skapa stort framför smått. Hon ser ofta kroppen och dess oändligt många olika former i sina alster.
I dagsläget arbetar hon med att starta upp en ny verkstad för kreativa lerfantaster att mötas och skapa i. Hon brinner för den positiva inverkan som skapandet har på människan och drömmer om en skaparplats där alla olika slags människor kan känna sig välkomna och finna ro i skapandet..