Måleri och teckning

Måleri och teckning på Basis konstskola

Vill du lära dig grunderna för teckning/ måleri eller är du redan en erfaren konstnär som vill utveckla ditt konstnärliga seende? På Basis Konstskola kan du välja mellan ett brett utbud av kurser på kvällstid liksom intensivkurser under helger och lov. Kurserna leds av verksamma konstnärer med lång erfarenhet och en brinnande passion för måleriets och teckningens underbara värld.

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Samtliga kurser är vuxenkurser från 16 år

Grundkurs i måleri och teckning HT 2024

Vill du lära dig olika tecknings- och målningstekniker? Du får prova på de flesta tekniker med individuell handledning. Upptäck skaparglädjen i olika tecknings- och målningstekniker. Du lär dig komposition, materialkunskap och färglära och får använda tekniker som blyerts, olja, akryl och akvarell. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Grundkurs i måleri och teckning torsdag start 12/9 . med Eva Lalander 

Nybörjarkurs i måleri HT 2024

En kurs för dig som vill testa på olika tekniker och metoder inom måleri.

Under kursen kommer vi att gå igenom grundläggande färglära, komposition och motivteori.

Lärandet sker genom övningar och samtal där vi lär oss med handledning av kursledaren Jonathan och av varandra. Vi kommer att måla stilleben, porträtt och vid ett tillfälle testar vi på att teckna efter en modell.

 

Nybörjarkurs i måleri start 9/9-  2024 med Jonathan Lewald

Måleri fördjupning HT 2024

En kurs för dig med viss målerivana som vill fördjupa dig ett större konstnärligt projekt. Med individuell handledning kommer du att få utrymme att skapa en eller två målningar, vi använder oss av akryl/ oljefärg och målar på duk.

Måleri Fördjupning HT 2024 tisdagar  start den 3/9  med Thomas Hansson- full kurs

Måleri Fördjupning HT 2024 torsdagar start den 5/9 med Jonathan Lewald

Måleri på onsdagar HT 2024

Kurs för dig som har målat tidigare och som vill utveckla ditt eget måleri eller efter modell och stilleben med individuell handledning. Vi jobbar med det egna måleriet eller efter modell och stilleben. Klassisk undervisning för dig som har målat tidigare och som vill ha stöd i det egna uttrycket och i din individuella utveckling. Gemensamma genomgångar.

Måleri på onsdagar start 4/9 med Ingela Dunell (12 tillfällen)

Intensivkurs i måleri på Basis- juli 2024

Under fem sammanhållande dagar i sommar fördjupar vi oss i ditt måleriska uttryck!

Den här kursen vänder sig till dig som har målat tidigare och vill utveckla och fördjupa ditt uttryck och konstnärliga språk. Fokus ligger på ditt egena måleri med övningar och diskussioner.

Vi kommer att arbeta med negativa former, färglära, ljus/ mörker studier. Med utgångspunkt i betraktandet av måleriska verk kommer vi att diskutera innehåll och teknik. Vi kommer att diskutera tillsammans, måla och hitta ny inspiration!

Kursen avslutas med ett vernissage på skolan.

Intensivkurs i måleri på Basis- juli 2024

Råa pigment, färgkunskap och abstrakt måleri. HT 2024- full kurs

Konstnären och färgentusiasten John Artur bjuder in till en studie i färgerna och pigmentens historia. Lär dej att bryta din egen färg och förstå hur olika pigment kan fungera.

Dessa kunskaper (samt egentillverkade färger), tar vi sedan med oss in i ett abstrakt måleri. Hur blir resultatet när du baserar dina motiv på specifika och genomtänkta färgkombinationer?

En god kännedom om färgernas ursprung och dess unika egenskaper kommer garanterat hjälpa dig att ta din konst till nästa nivå!

Rår pigment, färgkunskap och abstrakt måleri med John Artur (12 tillfällen)

Oljemåleri måndag HT 2024

Denna nya kurs i oljemåleri passar dig som vill lära dig måla med olja liksom dig som tidigare testat på och vill utvecklas.

Oljemåleri start 9/9, 2024 med Edit Silberg (12 tillfällen)