Måleri och teckning

Måleri och teckning på Basis konstskola

Vill du lära dig grunderna för teckning/ måleri eller är du redan en erfaren konstnär som vill utveckla ditt konstnärliga seende? På Basis Konstskola kan du välja mellan ett brett utbud av kurser på kvällstid liksom intensivkurser under helger och lov. Kurserna leds av verksamma konstnärer med lång erfarenhet och en brinnande passion för måleriets och teckningens underbara värld.

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Samtliga kurser är vuxenkurser från 16 år

Grundkurs i måleri och teckning HT 2023

Vill du lära dig olika tecknings- och målningstekniker? Du får prova på de flesta tekniker med individuell handledning. Upptäck skaparglädjen i olika tecknings- och målningstekniker. Du lär dig komposition, materialkunskap och färglära och får använda tekniker som blyerts, olja, akryl och akvarell. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Grundkurs i måleri och teckning torsdag start 14 september 2023 med Eva Lalander 

Nybörjarkurs i akvarellmåleri HT 2023

Akvarell är ett vackert och levande medium som ger mycket skaparglädje och är lätt att hantera. Vi lär oss grunderna i grundfärgslära, vilka komplementfärger som finns, hur man blandar grått, samt mer specifikt kring papper, penslar och färgtillverkare. Vid ett tillfälle lär vi oss spänna upp ett löst ark på skiva, annars tar man med egna papper till kursen. Det finns en materiallista med lämpliga färger och penslar samt tillbehör att köpa med sig till 1a tillfället. Vid tre tillfällen målar vi modell och resten stilleben och egna bilder.

Nybörjarkurs i akvarell måndag start 18 september 2023 med Jonathan Lewald

Måleri fördjupning HT 2023

En kurs för dig med viss målerivana som vill fördjupa dig ett större konstnärligt projekt. Med individuell handledning kommer du att få utrymme att skapa en eller två målningar, vi använder oss av akryl/ oljefärg och målar på duk.

Måleri Fördjupning HT 2023 tisdagar start 19 sep. med Thomas Hansson 

Måleri Fördjupning HT 2023 torsdagar start 21 sep. med Jonathan Lewald

Måleri på onsdagar Höst 2023

Kurs för dig som har målat tidigare och som vill utveckla ditt eget måleri eller efter modell och stilleben med individuell handledning. Vi jobbar med det egna måleriet eller efter modell och stilleben. Klassisk undervisning för dig som har målat tidigare och som vill ha stöd i det egna uttrycket och i din individuella utveckling. Gemensamma genomgångar.

Fortsättningskurs i måleri onsdag start 20/9-  2023 med Ingela Dunell (10 tillfällen)

Oljemåleri Hösten 2023

Denna nya kurs i oljemåleri passar dig som vill lära dig måla med olja liksom dig som tidigare testat på och vill utvecklas.

Lär dig grunderna i oljemåleri, en crash course i färglära, måleri och seende.

Oljemåleri start 25/9- 2023 med Edit Sihlberg