Drejning

Drejning på Kobolt krukmakeri

Basis konstskola har inlett ett fantastiskt samarbete med nyöppnade Kobolt krukmakeri som ligger på Torsgatan 12 i Stockholm.

Här presenteras ett brett utbud av workshops och kurser för vuxna och barn. All verksamhet hålls på krukmakeriet. 

Vuxna/ barn drejning höstlovet 2024, 28/29 oktober

Om Olivia Persson

Olivia är keramiker, utbildad på särskild kurs Keramik på Grebbestads folkhögskola under två år. Hon drejar och bygger i lera, ofta i kombination av vartannat.

Hon tycker om både traditionella och originella former men föredrar att skapa stort framför smått. Hon ser ofta kroppen och dess oändligt många olika former i sina alster.
I dagsläget arbetar hon med att starta upp en ny verkstad för kreativa lerfantaster att mötas och skapa i. Hon brinner för den positiva inverkan som skapandet har på människan och drömmer om en skaparplats där alla olika slags människor kan känna sig välkomna och finna ro i skapandet..

Om Elsa Sjögren

Mitt arbete börjar ofta i känslor. En skulptur som förmedlar en känsla hos mig eller väcker en känsla hos betraktaren, och bruksföremål som känns behagliga att använda. Jag väljer teknik efter det resultat jag vill uppnå men landar oftast i skulptering, ringling eller drejning. Mina bruksföremål präglas av ett enkelt och användarvänligt formspråk med glasyrer i dämpade färger. Jag blandar gärna mina egna glasyrer och testar mig fram för att hitta exakt den nyans och yta som jag är ute efter. Om jag dessutom har möjlighet att bränna godset i en gas- eller vedugn sjunger jag av lycka.

 

Jag är utbildad vid Grebbestads folkhögskola och ska snart påbörja mitt andra år på Capellagårdens keramikutbildning. Just nu lägger jag mycket av mitt fokus på att utforska mitt skulpturala och konstnärliga uttryck. Det är ett arbete som drivs av nyfikenhet och experimentlust – något som jag vill förmedla till mina elever. För en av de enligt mig största fördelarna med att skapa i lera är möjligheten att testa, misslyckas och börja om. Obränd lera går att återvinna nästan i oändlighet, ett utmärkt utgångsläge för den som vill experimentera och hitta nya vägar i sitt skapande.