Vårutställning 2024

Basis konstskola + Ringen Block Party 25/5

Basis konstskola deltog på Ringen block party med lärarna Malvina och Gabriela barnen fick måla sina önskningar vid staffli 

Basis in action ett projekt om olika metoder för att undersöka en offentlig miljö.

Våra studerande Inredningsarkitektur och produktdesign har introducerats i set design(scenografi), props(rekvisita) och dokumentation (rörlig bild) för att aktivera och omprogrammera offentliga platser i staden.

Resultatet av deras undersökningar visas i en utställning på Folkungagatan 154 (mitt emot Basis). Fredag 19/4 kl. 17.00-20.00.

 

 

VÄLKOMNA!

Workshop i drejning 

En lerig helgworkshop där fokus ligger på att utforska tekniken drejning. Vi börjar med att träffa varandra, prata om förväntningar och går kort igenom lerans värld i teorin. Där efter följer en demonstration där lärare Olivia Persson går igenom drejningens olika steg, från lerklump i handen till centrerad klös och färdig-drejat föremål.

Kursen passar både för dig som testar på hantverket för första gången och för dig som har viss erfarenhet sedan tidigare men utan krav på förkunskaper. Förutom att dreja kommer du att få beskicka/trimma dina föremål och sedan dekorera enligt eget uttryck och önskan.

Kursen lämpar sig från 16 år eller från 12 år ihop med vuxen medföljande.

Kursen hålls på Kobolt Krukmakeri, som ligger på Torsgatan 12. 

Lägg till din rubriktext här

Akrylmåleri med Kostnärlig grundutbildning - 1 år

Konstkollo "Fantasivärld" sportlov 2024

Ett kreativt konstkollo för barn 8- 13 år under tre sammanhållande dagar sportlov 2024

Under detta fantasifulla tredagars kollo på Basis inleder vi arbetet med att deltagarna skapar masker till ett eget-påhittat folkslag eller en kultur. 

Barnen får själva forma historien kring sina masker: vid vilken sammankomst används de? Är folkslaget som bär maskerna krigiska eller fredliga? Lever de i en värld som liknar vår eller en helt annorlunda värld? En värld i framtiden eller någonstans långt bak i historien? En värld med ett varmt eller kallt klimat och vad har de för olika traditioner, sånger, lekar och hantverkstraditioner? Läs mer och anmäl dig HÄR

Nyhet- Engobens värld en skulptur-workshop i april/ maj på Basis konstskola

En helgworkshop i Engobens värld där fokus ligger på att skapa uttryck i lera med Engobe (färgad lera). Vi formar våra leralster med traditionella byggtekniker så som ringling, skulptering eller tumning. Denna kurs pågår under två helger i april/maj 2024.

Kursen passar den vana lerbyggaren likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Vi skapar Engober tillsammans för att sedan följa den individuella kreativiteten. Ni kommer få tips på olika tekniker men i fokus står du och ditt eget skapande.

Läs mer och anmäl dig HÄR

 

Save the date - Wednesday 6th of September- Testa på Playback

INVITATION 

Dear friends 

Save the date – Wednesday 6th of September

We would like to invite you to participate in a PILOT (prova på) of

Playback Theater 

No need of experience at all, just curiosity, openness, mischievousness and willing to have fun 🤩

Free of charge!

We have 60 minutes.

18:30-19:30 at Basis Konstskola Folkungagatan 147 

The purpose of the pilot is to introduce Playback Theater and

to give a taste of what is going to happen during the coming fall.

We are seeking feedback, recommendation to friends, and hopefully your own participation in the course that will begin 4th October.

The pilot, as well as the course, will be in both English and Swedish and is going to take place at the art school Basis in Södermalm.

Looking forward to see you there!

Dorit & Uzi

NYHET- Playback en kvällskurs på Basis 

Playback är en improviserad teaterform som hjälper dig att frigöra din kreativitet. Vi kombinerar skådespeleri, musik, rörelse, bild och performance för att vägleda deltagarna i att hitta sina egna och andras berättelser. Med utgångspunkt i sanna historier använder vi verktyg och metoder från drama och musik för att utforska livet och vända och vrida på perspektiven.

Kursen har två kursledare, en teaterpedagog och en musikalisk ledare. Kursen ges på engelska och/eller svenska utifrån gruppens sammansättning. Instruktionerna kan till viss del ske på engelska men alla övningar kan genomföras på svenska. Du är välkommen oavsett ålder eller tidigare teatervana!

Läs mer och anmäl dig HÄR

Basis avgångsstudenter VT 2023

NYHET- Sommarkurs i analog foto- & mörkrumskurs för svartvit fotografi, för nybörjare.

Studiefrämjandet Stockholm Gotland har möjlighet att erbjuda en exklusiv kurs i analog svartvit fotografering, framkallning och kopiering i denna charmiga lokal på Kocksgatan 25 som rymmer en fotobutik och ett litet mörkrum.

Kursen startar den 15/8- 2023

Läs mer och anmäl dig till kursen HÄR

Basis vårutställning 2023

Konstnärlig grundutbildning 1 år

Konst och grafisk formgivning 1 år

Inredningsarkitektur och produktdesign

Dokumentation från kursen ”Installation” med Konst och Grafisk formgivning 

Emma Zejlon- Inriktning Konst

Maria Östblom- inriktning Konst

Andreas Brunnhage- inriktning Konst

Maria Kordnejad- inriktning Konst

Disa Björk- inritning Konst

Tilda Kuritzén- inriktning Konst

Konstkollo Maskmagi på Etnografiska museet

Under denna tvådagars workshop på Etnografiska museet får deltagarna testa på att skapa masker till ett eget-påhittat folkslag eller en kultur. Konstkollo Maskmagi tar avstamp i utställningen ¡Viva México! som öppnar den 17 juni.

I Mexiko är det förflutna evigt levande, sägs det. Här har traditioner blandats och omformats under tusentals år. ¡Viva México! visar Mexikos mångfacetterade ursprung och traditioner en utställning som rymmer både kamp och mod, dödskallar och blommor.

Kollot hålls den 19 samt 20 juni läs mer och anmäl dig här: MASKMAGI

Foto:  Fredrik Trovatten 

Spöksommarnätter på Basis konstskola

Varmt välkommen på bokrelease av Lotta Oudhuis barnboksdebut Spöksommarnätter utgiven på Idus förlag. Presenteras av Studiefrämjandet Stockholm.
Författaren Lotta är arkivarie och arbetar på Tekniska museet. Spöksommarnätter är den första delen i en skräcktrilogi för bokslukaråldern 9–12 år där läsaren får träffa både spöken, sjömonster och varulvar.
– Boktrilogins protagonist är Andrea, en blandning av Pippi Långstrump, Coraline och Sherlock Holmes. Häng med på hisnande äventyr i tid och rum, in i arkiven och till platser du inte visste fanns, säger Lotta Oudhuis.
Tid och plats: Söndag den 7 maj kl. 14-16 på Basis konstskola, Folkungagatan 147. Fri entré!
Upplägg: Det blir en bokpresentation av Spöksommarnätter och även möjlighet för deltagarna att skriva och illustrera sina egna monsterberättelser. Det bjuds på alkoholfri dryck och snacks.
Frågor? Kontakta Lotta Oudhuis på 0736123469 eller lottaoudhuis@gmail.com
Läs mer: Arkivarie ger ut spökäventyr för 9–12 åringar – Idus förlag (idusforlag.se)
Spöksommarnätter – Lotta Oudhuis – inbunden (9789176348673)

Konst och Grafisk formgivning- inriktningen Konst

Gjutningskurs med Konstnärlig fördjupning 8 mars 2023

Konstkollo sportlov 27 feb- 1 mars 2023

Lercirkel på Basis konstskola

Poesikväll på Basis- Ät mina ord

Anordnades av Zoi Johansson och Kristina Gustafsson
Medverkande:
Michel Voss, Jenny Håkansson, Plato Mavrokostidis, Vida Lavén, Helena Hildur W., Fanny Eriksson, Zoi Johansson, Jenny Håkansson

"med blandade känslor" en utställning av elever från Konstnärligt grundår 12 jan.

Porträttmåleri- Konstnärligt grundår 5 dec. 2022

Inredning och design- dokumentationsbilder från belysningskurs, nov. 2022

Konstnärlig fördjupning- Kroppen som verktyg/ textil