Playback

Nyhet- Playback en improviserad teaterform

Playback är en improviserad teaterform som hjälper dig att frigöra din kreativitet. Vi kombinerar skådespeleri, musik, rörelse, bild och performance för att vägleda deltagarna i att hitta sina egna och andras berättelser. Med utgångspunkt i sanna historer använder vi verktyg och metoder från drama och musik för att utforska livet och vända och vrida på perspektiven.

Kursen har två kursledare, en teaterpedagog och en musikalisk ledare. Kursen ges på engelska och/eller svenska utifrån gruppens sammansättning. Instruktionerna kan till viss del ske på engelska men alla övningar kan genomföras på svenska. Du är välkommen oavsett ålder eller tidigare teatervana!

Playback start 5/2, 2024

Om lärare/ teaterpedagog Dorit Lubrani

Dorit Lubrani har lång erfarenhet inom Playback. Hon har använt Playback i mångkulturella och flerspråkiga grupper på så olika ställen som Israel-Palestina, Grekland, Sydkorea och New York. I botten är Dorit skådespelare, sångerska och sångpedagog och en passionerad utövare av Tai Chi och Qigong. 

 Om musikalisk ledare Uzi Geffenblad

Uzi Geffenblad är musiker, manusförfattare och filmregissör. Han har bearbetat en hel del barnböcker till animerade filmer. Som ung jobbade Uzi som teatermusiker och de senaste åren har han hållit på med improvisationsteater. Uzi kommer vara gruppens musikaliska ledare och även fungera som tolk till svenska vid behov. Mer om Uzi kan läsas på www.zigzag.se